Ученици тръгнаха по следите на кирилицата с дрон, читалище с необичаен концерт – ВИДЕО

Любопитно

Шестокласници от хасковското ОУ „Шандор Петьофи“ тръгнаха по следите на кирилицата с дрон.

В своето авторско предаване, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, учениците показват кадри от Плиска, където е дворът на българската азбука, съобщават от училището.

В рубриката Поети и писатели край реката с тополите им гостува Ели Видева. От известната хасковска поетеса зрителите на „Междучасие“ научават коя е нейната любима книга и любимо стихотворение. Приветствено слово във видеото отправя директорът Антоанета Петрова.

Първокласници се включват в инициативата на кмета Станислав Дечев, възпитаник на същото училище – „Език свещен…“ Тя е посветена на празника и припомня любимите български стихотворения.

В пряко включване от Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ учениците даряват свои любими книги на детския отдел. Песни и танци, посветени на българската азбука и култура, допълват виртуалното тържество на училището.

Днес пък поради противоепидемичните мерки хасковското читалище „Пейо Яворов – 1982“ организира необичайно честване на 24 май. Пред читалището беше поставен портрета на светите братя Кирил и Методий и венец от рози и зеленина.

От 10 до 12 часа звучаха Химна на българската просвета „Върви, народе възродени“, песни за българското слово и българския учител, химна на Хасково, рецитали по стихове на български поети за буквите и българското слово, изпълнени от наши именити артисти. В края на импровизирания концерт прозвучаха и български народни хора.

С този концерт екипът на читалището отправи поздрав към всички жители на квартал „Поройни“ и членове на читалището по случай празника.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.