За 70 дни трябва да е готов първият етап на канализацията в „Болярово“, хора поискаха и водопровод

Хасково

За 70 календарни дни трябва да е готов първият етап на канализацията в хасковския квартал „Болярово“.

Днес между улиците „Ралица“ и „Драва Соболч“ беше направена първата копка от кмета Станислав Дечев и представители на фирмата изпълнител. Градоначалникът посочи, че началото на този проект се чака от години и въпреки пандемията сега общината започва неговата реализация.

Канализация

Haskovo.info припомня, че това стана възможно, след като в края на миналата година от ПУДООС отпуснаха 1 304 170 лв. за първия етап. Отделно общината съфинансира с 365 790 лв. За останалите два етапа още няма финансиране.

Първият етап включва полагането на над 3 км канализация в южната част на квартала. Става въпрос за десетина улици източно от стадиона.

Хора от квартала заявиха пред Haskovo.info, че чакат този момент от повече от 15 г. На няколко пъти им беше обещавано строителство на канализацията, което основно ставаше по време на предизборни кампании.

Антоанета Петкова каза, че в част от квартала хората са си направиличастна канализация, имало много къщи с шахти. На улица „Драва Соболч“ няма водопровод. Жената поиска от кмета разкопаването за канализацията да се ползва и за полагането на водопровод. Хората имат изготвен проект, който сега минава за съгласуване през институциите. Дечев се разпореди общината да им съдейства за по-бързото придвижване на документацията.

7 коментара

  • И на Кенана нямаме канализация,а лятото и никаква вода,вместо асфалт има чакъл,който вдига облаци прах,ама какво да се прави чакаме си реда.

  • Нима хората на Кенана не плащат данъци? С какво са по-различни от останалото население на града?
    Един чакъл поискахме от общинато и беше доставен най-лошия евтин прашляк от който не може да се диша след колите .А за канализация и водопровод не можем и да помислим В кой век живеем?

  • Говорих с Пеевски за Кенана лично ! Скоро ще дари 500 000 лв.! И Кенана ще оправим !

    • разбирам иронията, но ми се иска да уточня, че за канализация, водопровод и улици на кенана са необходими десетки милиони, а 500 000 няма да стигнат даже за проект за всичките вилни зони

  • Урааааа…. За десет години управление 3 км. канализация. Значи 2134г. ще има канализация и във вилните зони…..

  • Не е градоначалник, а командироначалникоглавнокомандващиятаскуу! разбра ли Мариела? следващият път го изпишете така, по значимо е!

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.