Любопитно

Голямата награда от кинофеста „Защитени светове“ замина за Русе

Голямата награда на Фестивала на алтернативното кино „Защитени светове“ е за група „Русе филм“, съобщават от община Димитровград. Организатор е читалище „Марица – 2008“ в село Райново.

Отличието е за цялостно артистично представяне с филмите „Село Дълбоки Томчевци“, „Карталските водопади 2“, „Метаморфози“, „Кралска следа“, „Къщичка и светлината на сянката“.

Специалната награда на Кмета на Община Димитровград е за филма „TUBER AESTIVUM“ – най-често срещаният търговски вид трюфел в България, на Ивайло Пенев и Теодор Неделин.

Първата награда за „Културно наследство“ е на Боян Балев за филмите „Старите занаяти на Етъра“, „Скътани в Родопите и Северина“. Първа награда за „Природно наследство“ на филма „Време за обяд“ на Ал. Маринов и Б. Камилов.

Втора награда за „Културно наследство“ е за Валери Добрев за филмите „Даскал Кънчо“, „Драма в Кестен“ и „Тъпоъгълен триъгълник“. Втора награда за „Природно наследство“ е за филма „Птиците на София“ с автори Долорес Алварадо и Л. Костова.

Трета награда за „Културно наследство“ е за „Милеона“ на Нели Кръстева, Николай Добрев и Ясен Кирилов. Трета награда за „природно наследство“ е за Янко Митев за сценария на филма „Чуруликчето Джико – Една истинска история“.

Награда за режисура – Долорес Алварадо, Награда за оператирско майсторство – Николай Василев, Награда за дебют – Евгения Тотева.

Журито е в състав професор Станимир Трифонов – председател и членове: Светослав Драганов и Веселин Христов. До 10 май участниците във фестивала изпратиха своите филми, които бяха качени в канала в „YouTube“ – ТУК. Бяха допуснати до участие 26 филма на автори от Димитровград, Хасково, Русе, Омуртаг, София, Силистра, Велинград и др.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button