Хасково

Отново обявиха обществена поръчка за електробуси за 4.8 млн. лв. в Хасково

Общинското дружество „Тролейбусен транспорт“ отново обяви обществена поръчка за доставка на електрически автобуси и монтаж на зарядни станции за тях.

Става въпрос за 5 нови електробуса, 5 станции за бавно зареждане и една за бързо дневно зареждане и оборудване за тях. Прогнозната стойност е 4.8 млн. лв. без ДДС, продължителността на поръчката е 15 месеца, а офертите на кандидатите трябва да бъдат отворени на 30 юни.

Haskovo.info припомня, че поръчката вече веднъж беше прекратена. Това стана след установени нарушения и жалба до Комисията за защита на конкуренцията от „Българска автомобилна индустрия“ ЕАД с искане за отмяна на поръчката. В жалбата беше посочено, че има допусната дискриминация при оценката на един от критериите за възлагане, посочен в методиката за определяне на комплексната оценка на офертите. Посочените в Техническата спецификация алтернативи – един или два тягови двигателя за доставяните електробуси необосновано ощетява онези участници в поръчката, които биха предложили електробуси, задвижвани от един тягов двигател.

Както Haskovo.info писа, договорът за обществения електротранспорт в Хасково беше подписан на 13 декември в екоминистерството. Общият размер на инвестицията е 6 млн. лв., като Оперативна програма „Околна среда“ осигурява 5 млн. лв. Проектът цели подобряване на качеството на атмосферния въздух в община Хасково чрез намаляването на нивата на фини прахови частици и азотни окиси. Срокът за изпълнение на дейностите е 33 месеца.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Рамбо
Рамбо
27.05.2020 17:13 17:13

Ей тоз големия помак ще лапа пак

Хустан
Хустан
28.05.2020 11:28 11:28

Затва ли сложихте помака да лапа едни парички

счетоводител
счетоводител
28.05.2020 23:15 23:15

Разликата от 200 000 лева къде се губи?

Back to top button