Спорт

Харманлийски лекоатлети с куп медали от два турнира

Росен КарамфиловДобромир Георгиев се завърна с два медала от държавното първенство по лека атлетика за момичета и момчета до 16 години, което се проведе в столичната зала “Фестивална”.

Възпитаникът на харманлийския клуб „Хеброс“ грабна среброто на скок височина с постижение от 172 см., а в надпреварата на дълъг скок се класира трети с резултат 6.05 метра. Съотборничката му Татяна Тодорова също изпусна златото на висок скок и остана втора с 150 см, колкото има и победителката Моника Асенова. Плевенчанката обаче преодоля летвата преди съперничката й да направи своя успешен опит на същата височина.

Харманлийската лекоатлетическа школа доказа, че е сред най-добрите в страната и на провелия се през уикенда в София международен турнир „Академик“. Галина Николова стана втора в бягането на 200 м при жените с резултат 25,18 сек, а съгражданката й Ива Димова се нареди трета на 800 м с време 2:17,52 мин. Победителка в по-дългата дистанция стана националката Теодора Коларова, която се завърна успешно на пистата след двегодишно наказание за допинг.

При мъжете харманлиецът Росен Карамфилов завоюва сребро на гюле в със скромните 17,38 м. Бившият възпитаник на клуб „Хеброс“ и настоящ студент в НСА отстъпи на най-големия си съперник в сектора – Георги Иванов от Сливен, който грабна купата за най-добро постижение на турнира като запрати кълбото на 19,43 м.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button