Хасково

Дневен център и преходно жилище откриха с аплодисменти за социалните работници в Хасково

Нов Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства и Преходно жилище за деца от 15 до 18 г. бяха официално открити в Хасково. Те се намират до ОУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Лентата прерязаха кметът Станислав Дечев, зам.-областният управител Митко Петров и управителят на центъра Невена Желязкова. Всички гости ръкопляскаха за труда на социалните работници в Хасково. Водосвет за здраве отслужи отец Антони.

Център

Проектът е на стойност 603 014 лв. Дневният център е с капацитет от 30 потребители за целодневна грижа и 60 потребители за почасови услуги. Сградата е проектирана да предоставя комплекс от услуги за стимулиране развитието на децата, задоволяване на техните образователни потребности, двигателна и логопедична рехабилитация. Има изградени зали за лечебна физкултура, за групови и индивидуални занимания, психосензорна зала, кабинет за консултации с логопед и психолог. Проектиран и изграден е паркинг за 5 автомобила.

Център

Новото преходно жилище за деца от 15 до 18 годишна възраст е с капацитет от 8 потребители. Изградена е едноетажна сграда с 5 спални помещения с индивидуални санитарни възли, има комбинирано дневно помещение. Дневната част е подходяща за събиране на всички потребители заедно за приготвяне на храна, хранене и общи занимания. Спалните помещения са обзаведени така, че да осигурят самостоятелност и комфорт близък до семейната среда за всяко дете.

Център

Разширен е капацитетът на съществуващ Център за обществена подкрепа с откриване на Център за спешен прием, чрез ремонт и обзавеждане на съществуващо жилище в сграда ново строителство. В рамките на ремонтните дейности бе осигурен достъп за лица с увреждания чрез изграждане на рампа пред входа на сградата и монтиран платформен подемник за преодоляване на стъпалата на входната площадка.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Черноризец храбър
Черноризец храбър
28.05.2020 18:27 18:27

Всички са със свалени маски а попа е със маска. През маската се чуваше само мучене и лека кашлица!

загрижен
загрижен
28.05.2020 22:53 22:53

За дамата със шарената рокличка без маска на закрито, акт за 300 лева, може и повече за наглото нарушение пред очите на кмета. Ако това е управителят на центъра Невена Желязкова и ще получава заплата от нашите данъци да си плати глобата или да си подаде оставката. Доказателствата са на снимките, за пред полицията. Ако има чест и достоинство да публикува акта и платежния документ.

уфук
уфук
28.05.2020 23:26 23:26

Невена

Тулуп
Тулуп
22.06.2020 23:38 23:38

Невена Курвалан, от член на член и управител! Срамота!

Аз
Аз
05.07.2020 14:55 14:55

Само Невена ли, а останалите, всички връзкари, безхаберни и ограничени, а тая Малина Петрова- уж педагог, да….ама не! Продавачка от Гален, после може и нещо „друго“

Back to top button