Регион

В първия официален работен ден търговци пристигнаха на Неделния пазар още по тъмно

Част от търговците на Неделния пазар в Димитровград тази сутрин са пристигнали още по тъмно, въпреки че работното му време е от 7 часа.

Haskovo.info припомня, че със заповед на кмета Иво Димов Неделният пазар вече ще работи в петък, събота и неделя, а Автопазарът – в неделя от 7 до 14 часа.

Заради по-ранното пристигане на някои търговци клиентите в нормалните часове за пазаруване са по-малко. Колите са започнали да спират между блоковете, вдигал се е шум и живеещите в квартала са реагирали. Затова и се обмислят мерки срещу ранното отваряне като спиране на електричеството преди 6:30 часа, коментира управителят на тържището Ангел Колев.

Пазар

Въпреки всичко клиенти и търговци са доволни от отварянето на пазара. Пристигат хора от различни краища на страната. Днес имаше много клиенти на едро, които зареждат магазини.

Изискването на пазара е всички търговци да са с маски или шлемове и да извършват дезинфекция. За клиентите предпазните средства са препоръчителни, като трябва да спазват дистанция и да няма струпвания.

За близо 2 месеца и половина, в които пазарът не работеше, 2 000 търговци бяха освободени от такси. Това доведе до близо милион по-малко приходи в общинската хазна. Кметът Иво Димов коментира пред Haskovo.info, че вариантите за компенсация са свързани с ограничаване главно на разходната част – капиталовите ремонти, по-оперативно управление на приходите и помощ от държавата през целевите субсидии за общините. Обмисля се и искането на безлихвени кредити.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
29.05.2020 12:17 12:17

ще плъзне короната ама този път в Димитровград.че колкото многодоктори има там…………………..

Анонимен
Анонимен
29.05.2020 12:50 12:50
Отговор до  Анонимен

Ще ти плъзне мозакът по асфалта!!

Анонимен
Анонимен
29.05.2020 12:55 12:55

За да работим с клиенти от седем часа трябва да сме там не по-късно от пет часа!!
Вие като отидете в Кауфланд в осем сутринта да не би персонала тогава да влиза да работи???
При нас е същото искате бедната ви община да събира пари от нас ще търпите да идваме рано!!

много ясно
много ясно
29.05.2020 14:33 14:33

Ама ясно, че всяко нещо си има предимства и недостатъци. Като толкова им пречи тоя пазар на димитровградчани, да го затворят пък.

Back to top button