Хасково

Глобяват Пътното за инцидента със загиналия работник край Крепост

На Областно пътно управление – Хасково ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност заради инцидента, при който преди месец загина работник край димитровградското село Крепост, съобщиха за Haskovo.info от Инспекцията по труда.

Проверката на злополуката продължава, но вече са констатирани нарушения за безопасност на труда, за които са издадени предписания. Възловото нарушение в случая е, че при работа с храсторез на 15 метра не трябва да има хора. Глобата за това нарушение е от 1 500 до 15 000 лв.

Haskovo.info припомня, че при инцидента загина 57-годишен мъж от село Книжовник. Кракът му беше неволно срязан с храсторез от колегата му на 64 г. от село Долно Войводино. Двамата почиствали храсти в района на пътен възел „Димитровград“ на автомагистрала „Марица“. Пострадалият беше откаран с линейка в Спешно отделение на хасковската болница. Била е засегната артерия на бедрото на десния крак, а работникът е изгубил много кръв. Мъжът беше транспортиран в клиника в Пловдив, където по-късно почина.

През април от Инспекцията са извършили общо 22 проверки, при които са констатирани 98 нарушения. Съставени са 8 акта, а влезлите в сила наказателни постановления са 7 за общо 1 950 лв.

С постепенното възстановяване на икономическата дейност в страната след края на извънредното положение започва засилен контрол, предупреждават от Инспекцията по труда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button