Хасково

Монтират две люлки-везни за деца с увреждания в Хасково

Две комбинирани люлки-везни за деца с увреждания ще бъдат монтирани на детски площадки в Хасково, съобщават от общината.

Местата са в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания. Едната люлка ще бъде в Градската градина, а втората – на детската площадка на булевард „България“ 59.

До поставянето на тези съоръжения за игра се стигна след предложение от страна на родители на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020 и поет ангажимент за изпълнение от кмета Станислав Дечев.

Площадки

Комбинираната люлка-везна дава възможност играта да бъде споделена. Защото от едната страна на везната е детето в инвалидна количка, а от другата страна има място за деца, които да го люлеят. По този начин децата с увреждания ще играят заедно с връстниците си, преодолявайки физическата изолация.

Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички останали общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните деца на България“.

Площадки

Двете комбинирани люлки вече са доставени в Хасково. Общата им стойност е 10 824 лв. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент и ударопоглъщаща настилка на площ от 18 кв. м. Подготовката на една от площадките за монтажа на люлката вече започна.

Днес „Екопрогрес“ работи върху фундамента в Градската градина. До дни ще бъде готов и този на площадката на булевард „България“ 59. След поставянето на ударопоглъщащата настилка, ще бъдат монтирани и самите съоръжения.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button