Регион

Злато за близо 200 000 лв. откриха в два камиона на границата

2.6 кг. контрабандни златни накити за над 194 000 лв. са открили митничарите на ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Лесово“ в два камиона, влизащи от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Камионът, проверен на „Капитан Андреево“ е превозвал стока от Турция за Великобритания. При личен преглед на шофьора на камиона, турски гражданин, в джобовете на якето му са открити пет пакета. Те били обвити с черно тиксо и съдържат общо 367 накита – пръстени, медальони, синджири, гривни и обеци, както и 25 гривни с червен конец и златни орнаменти. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14-каратово злато и са с общо тегло 1 164 грама на стойност 88 511 лева.

Останалото количество злато е открито във фабричните кухини на шофьорската кабина на камион, проверен на „Лесово“. При проверката са открити и недекларирани 20 кутии цигари и 750 грама тютюн за пушене.

По случаите са образувани досъдебни производства, които се провеждат от разследващ митнически инспектор под надзора на окръжните прокуратури в Хасково и в Ямбол.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button