Започва годишната програма за профилактика и рехабилитация

Регион

От 1 юни започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2020 г., съобщиха от НОИ.

Изпълнители са 49 заведения в страната. В списъка на курортите е и Минерални бани.

Право на парична помощ за профилактика имат осигурените лица за общо заболяване, майчинство, трудова злополука, професионална болест. Заболяването трябва да е диагностицирано и лекуващият лекар да е установил необходимост от провеждане на рехабилитация към периода на ползване на паричната помощ. Правоимащи са и хората с лична пенсия за инвалидност.

Програмата за едно лице е с продължителност 10 дни, като цената на нощувките и частична помощ за храна в размер на 7 лв. за всеки ден от престоя се поема от средствата на държавното обществено осигуряване. Всеки може да ползва до четири основни диагностични и терапевтични процедури дневно.

Програмата се ползва с голям интерес. Обичайно тя приключва с изчерпване на планираните средства, които за тази година са малко над 20 млн лв.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.