Хасково

Гражданска защита събаря висулки, ромите събират паднали клони

Гражданска защита събаря висулкиСъс специални прътове служители на гражданска защита – Хасково разбиваха надвесилия се сняг от покривите на къщи и жилищни сгради на ул. „Стара планина“ днес. На повечето места ледените буци бяха придружени от огромни висулки, които са опасни за минаващите по тротоарите хора.

„След като свършим тук имаме още няколко сигнала, на които екипите ни ще се отзоват“, съобщиха служителите на Гражданска защита.

Контейнерите преливатНедобре изчистените улици по кварталите от няколко дни затрудняват и работата на фирма „Титан“. На много места в града контейнерите преливат от боклуци.

В разчистване на улиците от падналите клони, пък се включиха служители на общинската фирма „Екопрогрес“. Най-доволни от снежния капан, в който е градът от няколко дни, са ромите, които днес товареха на каруци паднали клони от дърветата, за да се топлят в студените зимни дни.

Падналите клони се почистват от Екопрогрес и ромитеМалките улици в Хасково все още са трудно проходими. Вече три дни фирмите, почистващи града от снега, не успяват да се справят с ледения капан. Движението по пътищата в хасковска област е възможно при зимни условия, уверяват от Пътно управление. Движат се всички междуградски автобуси.

10-те училища в областта, които останаха затворени в продължение на два дни, от днес отново работят и учебният процес върви нормално, съобщиха от регионалния образователен инспекторат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button