Спорт

Прекратиха хандбалните първенства при мъжете и жените

Българската федерация по хандбал прекрати първенствата в „А“ и „Б“ група при мъжете и жените.

За крайно се приема класирането до момента на прекъсването на шампионатите заради пандемията от коронавирус и обявеното извънредно положение. Така варненският „Локомотив“ е шампион, следван от „Пирин 64“ (Гоце Делчев) и „Осъм“ (Ловеч). Хасковският „Асти 91“ е на предпоследно място, а Петко Петков е втори в голмайсторската класация със 131 попадения.

При дамите „Бъки“ (Габрово) е шампион, следван от „Етър“ (Велико Търново) и „Поморие“. „Свиленград“ е четвърти, а нападателката им Кристина Миланова е №1 при голмайсторите с 81 попадения.

При подрастващите, с оглед на динамично променящата се ситуация с коронавируса, се отлага вземането на окончателно решение за прекратяването или доиграването на финали на първенствата. Очакват се допълнителни разпоредби от страна на спортното министерство.

На този етап организирани състезания под шапката на федерацията не се предвиждат до края на август или началото на септември, за когато се планира да се проведе Държавното първенство по плажен хандбал.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button