1 430 се явиха на матурата по български език в Хасковско

Хасково

1 430 абитуриенти са се явили на държавния зрелостен изпит по български език и литература в Хасковска област, съобщиха за Haskovo.info от Регионалното управление на образованието.

59 не са се явили. 1 567 бяха заявили участие, но 78 не са допуснати, защото имат поправителни изпити. Няма върнати зрелостници по здравословни причини. Темата е „Човекът и неговите съмнения“ по разказа „Чорба от греховете на отец Никодим“ на Елин Пелин.

Матура

Изпитът започна в 9 часа и продължава 4 часа. Както Haskovo.info писа, матура има в 22 училища със 144 зали в областта. Навсякъде има камери за видеонаблюдение. Абитуриентите са разредени и влизаха с маски, като в ПГМЕТ „Стойчо и Кица Марчеви“ в Хасково измерваха температурата на входа. Тук очакваха 130 зрелостници. Общо квесторите в региона са 428 и също са с предпазни средства. Стаите бяха предварително дезинфекцирани. В дворовете на училищата не се допускаха външни хора.

Матура

За втората матура на 3 юни заявления са подали 1 108 зрелостници. Тя ще е в 19 училища в региона със 126 зали. Квесторите тук са 354. 9 абитуриенти в Хасковска област са заявили трети държавен изпит по желание. Тук квесторите са 42.

Няма хванати преписвачи на матурата в Хасковска област

4 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.