Хасково

Басейнова дирекция: Засега няма опасност от големи наводнения

Придошлите води на Марица в Свиленград преди две години и половинаЗасега няма опасност от повишаване на нивата на водите в реките в хасковска област, съобщи новият директор на Басейнова дирекция за управление на водите в източнобеломорския район – Пловдив Атанаска Тунтова. Преваляванията от сняг и дъжд вчера не са се отразили сериозно, коментира и областният управител Румен Данев.

Причина за покачване на нивото на водите могат да бъдат не само обилните валежи, но и недобре почистените речни корита. Все пак от хасковската метеорологична станция предупредиха, че тепърва се очаква силен дъжд, който ще създаде предпоставки за наводнения, защото ще спомогне и за стопяването на натрупалия сняг.

От Гражданска защита съобщиха за Haskovo.info, че засега няма сигнали за наводнения в областта. Те обаче остават в готовност да помагат. Най-рисковите райони са тополовградските села Срем и Княжево, които могат да бъдат залети от Тунджа и пътя към ГКПП Капитан Андреево, където от няколко дни преминаването е затруднено заради придошлите води на Каламица, както и в градовете по поречието на Марица.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button