Любопитно

Чакат ново поколение от малки еленчета

Район на север от Хасково е една от новите територии, обитавана от благородни елени. Те са част от групата разселени животни в Източните Родопи. Екипът на фондация „По-диви Родопи“ очаква ново поколение от малки еленчета този месец, което допълнително ще увеличи съществуващата популация.

Броят на благородните елени в Източните Родопи е между 80 и 100, показват данните от пролетното наблюдение на експерти. Следващото преброяване ще се проведе в началото на 2021 г.

По-многочислени в района са елените лопатари. По последни данни популацията в близост до Маджарово наброява около 150 животни.

Движението на част от благородните елени и елени лопатари се следи ежедневно благодарение на GPS-GSM предаватели, които се поставят при пускането на нови животни в района. Освен проследяващите средства ценна информация предоставят и фото-капани, които се поставят в близост до често посещавани животински пътеки. Информация за положението и състоянието на животните се събира и с помощта на местни жители.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Читата
Читата
02.06.2020 16:48 16:48

Нищо недейте чака, защото в района има една дузина бракониери и още толкова продажни, подкупни и бездействащи служители на Държавно управление на горите и РУП – Маджарово.
В района е публична тайна, че Камбура от Маджарово, Джевад от Тополово, Андрей от Главанак, Милен от Горно поле, Седат от Ръженово, Ванко от Силен не излизат от гората целогодишно и ежедневно са в бракониерски изпълнения, а по време на ловния сезон крадат кучета на ловците, с цел продажба.
Докато горските и местната полиция не спрат да се продават за чевермета и луканки, нищо устойчиво и успешно не може да се случи в този район, за огромно съжаление..

VALERI
VALERI
03.06.2020 10:22 10:22

NEKA DA IMA ZA ITALIANSKITE LOVCI

Back to top button