Нападнаха пред съда свидетелка по делото за снощния бой в Хасково

Хасково

Недка Стоянова, която е свидетелка по делото за снощния бой в Хасково, се жалва пред Haskovo.info, че е била нападната пред сградата на съда.

Жената разказа, че след като беше разпитана какво е видяла от боя на нейната улица, тя излязла от съда и когато се качвала в такси е била изритана отзад от бащата на 23-годишния Али Али. Той заедно с 15-годишния си брат са били Ленко Стефанов на 25 г. в квартал „Република“. Пред съда пристигна полиция за изясняване на инцидента.

Иначе, в съдебното заседание стана ясно, че Али и брат му видели от колата си Ленко и го подгонили да го бият. По-малкият брат, който тренира бокс, слязъл от колата и подгонил Ленко. Двамата си разменили удари, дошъл и Али, който нанесъл удар с бухалка. Хора ги разтървали, дошла полиция и линейка. Ленко се е отървал с лека телесна повреда. Той посочи като причина за скандала спор за невърнати 20 лв., след като купил наркотик за пушене от Али. Последният пък твърди, че бил бит преди месец от Ленко и затова сега го търсил да му го върне. В обясненията си пред полицаите пък те твърдели, че спорът е заради момиче.

В крайна сметка районният съд прекрати производството по Указа за борба с дребното хулиганство и го върна на прокуратурата за доразследване. Причината е, че деянието е с по-висока обществена опасност. Прокуратурата трябва да изясни дали е извършено престъпление от общ характер.

8 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.