Хасково

Две трети от водните обекти в област Хасково в лошо състояние

Румен Данев и Атанаска Тунтова

Румен Данев и Атанаска Тунтова

Две трети от водните обекти в област Хасково не са в добро състояние. Тези данни бяха съобщени на среща на губернатора Румен Данев с новия директор на Басейнова дирекция – Пловдив Атанаска Тунтова.

От службата са установили, че едва пет водни тела са в добро състояние, 10 са в умерено, 20 – в лошо. Това са части от река Банска, река Харманлийска, района на река Марица от Димитровград до границата и части от р. Арда. Като причини за замърсяването им се посочват предимно отпадъчни води от по-големите населени места, земеделска дейност, както и големи фирми замърсители. В десет от 15-те подземните водни тела са регистрирани количества на манган, фосфор, желязо и други елементи, надвишаващи допустимото количество.

Девет фирми от областта са ползвали неправомерно речните корита през миналата година, обобщиха от Басейнова дирекция. Съставени са 53 акта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button