Регион

В Хасковско почетоха Деня на Ботев и на загиналите за свободата на България

2 юни – Ден на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България беше официално почетен от общини в Хасковска област.

Десетки димитровградчани пред бюста на революционера

Десетки димитровградчани се стекоха пред бюст-паметника на Христо Ботев, за да отдадат почит към геройски загиналите за свободата на България, съобщават от общината.

Председателят на общинския съвет Гергана Кръстева, нейният заместник Юлиян Семерджиев, заместник-кметът Яшо Минков, народният представител Виолета Желева, секретарят на общината Венета Колева, общински съветници и граждани поднесоха венци и цветя минути преди да завият сирените в парка на Освободителите.

Ученици разказаха за подвига на Ботев в Харманли

Пред паметника на Христо Ботев на площад „Възраждане“ в Харманли родолюбиви харманлийци засвидетелстваха признателността си към героите на България. Учениците от СУ „Неофит Рилски“ разказаха за подвига на Христо Ботев, за клетвата към Отечеството и народната памет, съобщават от общината.

Христо Ботев

Слово държа кметът Мария Киркова. Пред паметника бяха поднесени венци и цветя.

Тържествена церемония в Свиленград

С тържествена церемония на площад „5 октомври“ в Свиленград беше отбелязан Денят на Ботев и загиналите за свободата на България, съобщават от общината.

Христо Ботев

Точно в 12 часа зазвуча традиционният вой на сирените. Хората сведоха глави в знак на признателност пред подвига на героите, пожертвали себе си за свободата. Венци и цветя на паметника на героите от войните поднесоха народният представител Никола Динков, Общински съвет-Свиленград, Общинска администрация, представители на политически партии, Съюз на офицерите и сержантите от запаса, Исторически музей – Свиленград, Ротар акт. В памет на 144 г. от гибелта на Ботев слово за живота и революционната му дейност изнесе директорът на музея Елена Митева.

Венци и цветя поднесоха в Симеоновград

С вой на сирени Симеоновград отбеляза 144 години от гибелта на Христо Ботев и загиналите за свободата на България, съобщават от кметството. От общинска администрация и общинския съвет поднесоха венци и цветя.

Христо Ботев

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

4 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
02.06.2020 18:14 18:14

На поставяне на венци на безсмислени паметници еша си нямаме. Обаче живите българи всекидневно ги продаваме. Грабим. Лъжим с ниски заплати. БЪЛГАРИНА Е ЛИЦЕМЕРНО ГОВЕДО

Кирил
Кирил
02.06.2020 19:56 19:56

Вярно, самата истина!!

Анонимен
Анонимен
03.06.2020 8:38 8:38

Koi si izbra GERB…
NE REVETE SEGA A MISLETE KAK DA GLASUVAITE… 10 MESECA OSTAVAT… MISLETE

Анонимен
Анонимен
04.06.2020 9:08 9:08
Отговор до  Анонимен

И ТИ СИ ПРАВ. ОБАЧЕ НЯМА ЗА КОЙ ДА СЕ ГЛАСУВА. И ОСТАВА САМО ЕДНО. ДА ГИ БИЕМ И ОСАКАТЯВАМЕ ДОКАТО ПОЧНАТ ДА РАБОТЯТ В ИНТЕРЕС НА НАРОДА. САМО БИТИЯТ И Е.Б.А. Н ПОЛИТИК ЩЕ СЕ СТРАХУВА ОТ НАРОДА СЕГА НАРОДА СЕ СТРАХУВА ОТ НЕГО.

Back to top button