Хасково

Проверяват стопанствата, които си изклаха прасетата в Хасковско

Всички лични стопанство за отглеждане на свине, чиито собственици са получили финансова помощ за почистване и дезинфекция след доброволно клане на прасетата заради Африканската чума ще бъдат проверени.

Това се е обсъждало на днешното заседание на Областната епизоотична комисия, свикана от зам.-областния управител Митко Петров. Комисията е взела решение със заповед на областния управител на област да бъдат инициирани заседания на Общинските епизоотични комисии. На тях трябва да се дискутират проблемите и да се организират проверки за наличния на стопанства, в които се отглеждат свине без собствениците им да са подали заявления за регистрация, съобщават от областна администрация.

Към момента в ОДБХ – Хасково са постъпили 118 заявления за регистрация на стопанства тип заден двор, от които 78 са получили разрешение, а останали все още са в процедура.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button