Хасково

Малкият Дани се нуждае от спешна операция в Турция

Стартира благотворителна кампания за събиране на средства за операция на малкия Дани от Хасково. Тя е под надслов „Подай ръка на Дани!“ в Helpkarma.

Даниел се появява на бял свят след тежко раждане на 13 ноември 2019 г. От травматичното раждане, нервите на лявата ръчичка на Дани са разкъсани и той не може да я движи. Изписан е с диагноза „Акушерска пареза – тотален тип“.

„Ръчичката висеше, сякаш не беше негова, той не я усещаше и не й обръщаше внимание. Дани започна да посещава всекидневна рехабилитация, като за целта пътуваме всеки ден по 160 км., прави физиотерапия 2 седмици в месеца, Боуен терапия 1-2 пъти седмично, предстои му да започне и плуване. Неговият живот е всекидневна борба за напредък, това е пътят му към пълноценен живот. Много бавно започнахме да виждаме напредъка – на един месец леко помръдване на рамото, след още два месеца започна с опити да повдигне ръката, а вече на шест месеца успява да повдигне ръката си и да я задържи няколко секунди. Има и леки, едва доловими движения в пръстите. За наше съжаление, лекарите твърдят, че напредъкът е крайно недостатъчен за възрастта му и се налага операция“, разказва майката на детето Паулина Техова.

Операцията ще е в Турция и представлява зашиване на нерв, с което лекарите дават надежда, че Дани ще може да движи пълноценно цялата си ръка. Операцията трябва да се извърши преди навършване на една годинка и колкото по-рано се направи, толкова по-добри резултати може да се очакват. Семейството няма необходимите 10 000 евро за операцията и моли всички добри хора да подадат ръка на Дани.

Банкова сметка:

BG46UBBS80021095268140

Титуляр: Паулина Николаева Техова

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button