Любопитно

Световният хор с хасковско участие с премиера по китайската детска телевизия – ВИДЕО

Световният виртуален хор, в който участват две певици от хасковския детски хор „Орфей“ с диригент Елена Цветкова, вече има своята премиера.

Многохилядният хор, в който хористите си стоят вкъщи по време на пандемията, изпълниха песента на Майкъл Джексън „We are the world“. Хасковлийките Вяра Шопова и Анастасия Димитрова записаха своите изпълнения у дома и изпратиха клиповете на организаторите. Песента беше излъчена по националната детска телевизия на Китай.

Haskovo.info припомня, че поканата дойде от China representative office of the World Peace Choral Festival и Тhe China Soong Ching Ling Science&Culture Center for Young People. Хасковлии са получили тази възможност, тъй като през 2013 г. са първите представители на България в Световния хоров фестивал на мира. Този хоров празник се организира всяка година във Виена от кметството, хорът на виенските момчета и китайската хорова организация.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button