Хасково

Арести за кражби и дрога при спецакция в Хасковско

Специализирани полицейски операции срещу конвенционалната и битовата престъпност са се провели вчера в Хасково и Димитровград, съобщават от областната дирекция на МВР.

Задържан е 23-годишен хасковлия за кражба. Това е станало след сигнал от 41-годишен собственик на магазин на булевард „Съединение“. Той съобщил, че на 30 май от хранителния магазин е открадната кутия, в която са събирани дарения с неустановена сума. Задържаният направил пълни самопризнания и обяснил, че похарчил намиращите се в кутията 28 лева на монети.

Арестуван е и 32-годишен кърджалиец, обитаващ дом в хасковското село Орлово. В двора на къщата му в оранжерия са открити 6 растения с височина до 120 см с мирис на марихуана. На различни места в къщата са намерени плик със 100 грама марихуана и плик с пластмасова капсула пълна с жълтокафяво на цвят вещество, подлежащо на експертиза. Иззети са още електронна везна и 2 станиолови сгъвки с 0.7 грама марихуана.

В Димитровград е установен извършителя на кражба, станала през март. Тогава задържаният на 45 г. откраднал коженото яке на 35-годишен мъж. В него имало 250 лева и лична карта. Вчера на познайника на полицията му е повдигнато обвинение от прокуратурата и е задържан до 72 часа.

В акцията, в която са участвали 16 полицаи с 5 автомобила са проверени 56 лица и 39 автомобила. Съставени са 5 акта и 5 фиша.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button