Регион

5 000 евро обещали на шофьора на камиона със 100 кг. хероин

5 000 евро е трябвало да получи шофьорът на камиона, в който бяха открити над 100 кг. хероин, съобщават от Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че за голямото количество дрога на 24 май на ГКПП „Капитан Андреево“ бяха арестувани трима босненски граждани. 200 пакета с хероин бяха открити в шофьорската кабина под кушетката на водача. В ремаркето имаше авточасти. Другите двама се придвижваха почти паралелно с камион.

Тримата бяха задържани под стража от Хасковския окръжен съд. Те са подали жалба в Пловдивския апелативен съд, който я е отхвърлил. Съдът намира, че по делото има достатъчно доказателства, за да се направи обосновано предположение, че тримата задържани са съпричастни към обвинението, което им е повдигнато. Те са чужди граждани, нямат адрес в България, за това съдът счита, че при по-лека мярка за неотклонение, могат да се укрият и да не бъдат открити за съдебния процес срещу тях. Заседанието се проведе чрез видеоконферентна връзка с ареста в Свиленград, където се намираха обвиняемите и съдебната зала, в която бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.

Определението на съда е окончателно.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button