Протестиращите чистиха „Ямача“, искат общината да купи парцела с игрищата

Хасково

Трети протест „Да спасим парк Ямача“ се проведе тази вечер край стадион „Хасково“.

В началото организаторът Янко Митев съобщи на протестиращите, че вече се е провела първа среща в общината с адвокати на собственика на терена със спортните игрища. Не нея е станало ясно, че той е готов да продаде парцела, който е около 17 декара, на община Хасково. Цената ще бъде определена от независим лицензиран оценител, като собственикът има условие върху игрищата, на които 20 г. е позволявал да се тренира безвъзмездно, да не се строи и те да останат за спортуващите.

Протест

Протестиращите поискаха общината да купи въпросния терен, като има възможност и за други съседни имоти. Това ще трябва да се разгледа на юнската сесия на общинския съвет. „За нас най-важното беше да спасим игрищата. Досега общината само продава, най-после сега се налага нещо да купи“, заяви Янко Митев.

Протест

Актьорът раздаде чували на протестиращите и те направиха оборка на парка. Следващият четвъртък се очаква нов протест, в който художници от школа „Колорит“ ще рисуват картини, които ще бъдат подредени в изложба за сесията на общинския съвет на 26 юни.

5 коментара

  • Жалко за хората отишли на „протеста“, хора, които лесно се поддват на манипулации. Тръгнали да искат общината на плати 3 000 000 лева на съмнителни личности, които не могат да си продадът имотите. 3 000 000 лева за две селки игрища за пасане на животни и малко дървета. После тези пари ще трябва всички да ги плащат, включително и те самите.

  • Ако има още желаещи да метат и чистят частен имот за без пари да заповядат у нас.

  • Нека му платят 38хил лв и компесаторки,нали така го е купил парцела
    И аз продавам градина наоколо,ако има желаещи да ми се обадят-само по 3 евро кв.м
    Данъчните оценки на имотите в този регион са доста високи,с цел общината да печели,сега може и лоша шега да им се спретне.Навремето общинския съвет не са предвидили,че може и да дойде такъв момент,че сега цяло Хасково да нагушим някой селски тарикат

  • Протестът се насочи в грешна посока – закупуване на имотите. Защо Общината не провери как са отредени имотите за жилищно строителство? Всичко започна да прилича на едно бизнес начинание за продажба на имоти. Най-гадното е, че и деца се използват за тази цел.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.