Хасково

Протестиращите чистиха „Ямача“, искат общината да купи парцела с игрищата

Трети протест „Да спасим парк Ямача“ се проведе тази вечер край стадион „Хасково“.

В началото организаторът Янко Митев съобщи на протестиращите, че вече се е провела първа среща в общината с адвокати на собственика на терена със спортните игрища. Не нея е станало ясно, че той е готов да продаде парцела, който е около 17 декара, на община Хасково. Цената ще бъде определена от независим лицензиран оценител, като собственикът има условие върху игрищата, на които 20 г. е позволявал да се тренира безвъзмездно, да не се строи и те да останат за спортуващите.

Протест

Протестиращите поискаха общината да купи въпросния терен, като има възможност и за други съседни имоти. Това ще трябва да се разгледа на юнската сесия на общинския съвет. „За нас най-важното беше да спасим игрищата. Досега общината само продава, най-после сега се налага нещо да купи“, заяви Янко Митев.

Протест

Актьорът раздаде чували на протестиращите и те направиха оборка на парка. Следващият четвъртък се очаква нов протест, в който художници от школа „Колорит“ ще рисуват картини, които ще бъдат подредени в изложба за сесията на общинския съвет на 26 юни.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Милко
Милко
05.06.2020 9:00 9:00

Жалко за хората отишли на „протеста“, хора, които лесно се поддват на манипулации. Тръгнали да искат общината на плати 3 000 000 лева на съмнителни личности, които не могат да си продадът имотите. 3 000 000 лева за две селки игрища за пасане на животни и малко дървета. После тези пари ще трябва всички да ги плащат, включително и те самите.

Автор
Автор
05.06.2020 9:27 9:27

Ако има още желаещи да метат и чистят частен имот за без пари да заповядат у нас.

Автор
Автор
05.06.2020 9:29 9:29
Отговор до  Автор

Ще ви дам и книга да се разписвате вътре кой кога е чистил.

не болен
не болен
05.06.2020 12:33 12:33

Нека му платят 38хил лв и компесаторки,нали така го е купил парцела
И аз продавам градина наоколо,ако има желаещи да ми се обадят-само по 3 евро кв.м
Данъчните оценки на имотите в този регион са доста високи,с цел общината да печели,сега може и лоша шега да им се спретне.Навремето общинския съвет не са предвидили,че може и да дойде такъв момент,че сега цяло Хасково да нагушим някой селски тарикат

Мнение
Мнение
12.06.2020 10:13 10:13

Протестът се насочи в грешна посока – закупуване на имотите. Защо Общината не провери как са отредени имотите за жилищно строителство? Всичко започна да прилича на едно бизнес начинание за продажба на имоти. Най-гадното е, че и деца се използват за тази цел.

Back to top button