Регион

Пътят към Турция отново под вода, 40 литра дъжд през нощта

НаводнениеПътят към граничния пункт Капитан Андреево отново е под вода. След като в събота река Каламица преля и наводни шосето, тази сутрин ситуацията се повтори.

Заради обилните дъждове през нощта малкият приток на Марица отново заля пътя на метри от граничния пункт. Водата в участъка достига до половин метър. Товарните автомобили могат да преминат, но движението на леките се отклонява към пункта Лесово.

Причината за проблема е, че пътят е в нисък участък, а коритата на реките са затлачени и при по-обилни дъждове, комбинирани със снеготопене, водата се разлива. Това се случва по няколко пъти в годината.

В събота вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов пристигна на мястото на наводнението и увери, че проблемът ще бъде решен с построяването на автомагистрала Марица, която трябва да е готова до 2 години.

Тази нощ в хасковска област средното количество на валежите е 35 литра на квадратен метър, съобщиха за Haskovo.info от метеорологичната обсерватория. Най-много дъжд се е изсипал в Долно Черковище и Долно Ботево – над 42 литра на квадратен метър. В следващите дни ще продължи да вали с прекъсвания. По високите места дъждът ще преминава в сняг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button