Спорт

Най-добрата лекоатлетка на Спортното със сребро при жените

Иванка ТоневаСъстезателката на хасковския клуб „Атлетик“ Иванка Тонева грабна сребърен медал от държавното първенство по лека атлетика за мъже и жени. Възпитаничката на местното Спортно училище, която преди две седмици стана шампионка в петобоя при девойките старша възраст, се класира втора в коронната си дисциплина с общ сбор 2962 точки.

Победителка при жените е Елина Георгиева от софийския клуб „Класа“ с 3289 т. На 4-то и 6-то място в надпреварата останаха състезателките  на харманлийския „Хеброс“ Христена Димитрова и Доли Михова.

Съотборничката им Григория Нанева грабна бронз на гюле с резултат 13 м. В същата дисциплина при мъжете харманлиецът Росен Карамфилов, който сега се състезава за НСА, остана само на сантиментър от среброто. Бившият атлет на „Хеброс“ записа 17.05 м в сектора и се нареди трети в крайното класиране след Георги Иванов /19.33 м/ и Нено Башев /17.06 м/.

Още една бивша надежда на харманлийския клуб си тръгна с медал от държавното. Ива Димова бяга на първи пост в щафетата 4 по 400 м и допринесе за първото място на отбора на НСА, за който се състезава и националката Теодора Коларова. Четворката на „Класа“ грабна златото с време 4:03,80 мин. като остави далеч зад себе си щафетите на „Тракия“ Пловдив и „Берое“ Стара Загора.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button