Хасково

Хасковлии вече пращат мартеници в чужбина

Минка Бакърджиева

Минка Бакърджиева

Мартеници заляха магазините и сергиите в Хасково. Въпреки че до 1 март има още две седмици хората вече купуват символите на пролетта в бяло и червено.  

„Идват клиенти и вземат по 30 мартеници наведнъж. След това изпращат на близки и колеги в чужбина. Казват, че извън България хората намират обичая с мартениците за интересен и са се запалили по него“, разказва пред Haskovo.info Минка Бакърджиева.

Минка е бивша учителка и сама прави мартениците, които продава. Свободното си време хасковлийката запълва с изработката на пролетния символ, чиито модели понякога сама измисля.

МартенициТази година интерес за купувачите представляват мартениците за дома.Те са доста по-големи и могат да служат за украса на бюро, стена или декорация на офис. Бившата учителка ги прави от клонки, полски цветя и вълна, която боядисва сама. 

Освен, че мартениците на Минка Бакърджиева са оригинални, са и по-евтини. Бившата учителка признава, че се е случвало търговци да идват при нея, да й правят забележка и да искат да продава мартениците си два пъти по-скъпо. Жената е категорична, че това няма как да стане, тъй като хората нямат излишни пари.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button