Любопитно

Хасковски гимназист с второ място от международна онлайн викторина

Александър Вутов от хасковската Професионална гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ стана втори в международна онлайн викторина, съобщават от училището.

За финала учениците подготвиха електронна книга със снимки и информация за застрашената от изчезване флора и фауна на Европа. Проведена беше и онлайн викторина с въпроси на същата тема. Учениците от всяка страна подготвиха по въпрос за застрашено от изчезване животно или растение от тяхната родина и трябваше сами да търсят отговорите на останалите въпроси по време на интерактивната игра онлайн в платформата eTwinning. Състезаваха се не само по верни отговори, но и за време. Деветокласникът от хасковската гимназия зае второ място сред общо 91 участници.

Проектът „Our Earth is our Responsibility“ позволи на възпитаниците на гимназията по туризъм да реализират успешно много инициативи за опазване на околната среда и да подобрят уменията си за общуване на английски език чрез срещи с чуждестранни връстници.

През март „Александър Паскалев“ получи знак за eTwinning училище, който се присъжда на иновативни и приобщаващи училища.
Гимназията ще продължи да работи в платформата и през следващата учебна година. Новият проект на хасковското училище „Discover Europe!“ събра най-голям брой гласове на „Danube Region Seminar 2020“ и ще бъде реализиран с партньори от Молдова, Украйна, Беларус, Турция, Австрия и България.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button