Хасково

Децата от дома сами направиха венец за Асен Златаров

Децата с венецаКлонки, цветя и малко съчки за стойка – така изглеждаше венецът, с който децата от дом „Асен Златаров“ в Хасково почетоха 125-та годишнина от рождението на българския учен и общественик, който е техен патрон.

Всяка година сами правим венец. Това е традиция„, обясни директорката на дома Невена Желязкова.

15-годишната Ася Николаева от дома бе един от десетината възпитаници на дома, които дойдоха днес до бюст-паметника през театъра, за да покажат своето уважение и признателност към живота и делото на Асен Златаров.

Ася Николаева

Ася Николаева

„Златаров е учил химия, биология, литература и физика. Следвал е мечтата на баща си.“, това каза за големия българин Ася, която учи в СОУ „Васил Левски“.

Днес следобяд в дом „Асен Златаров“ децата ще чуят лекция за Асен Златаров. Тя ще бъде изнесена от д-р Красимира Узунова от Регионалния исторически музей.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
името ми няма значение
името ми няма значение
19.03.2012 19:46 19:46

коя си ти за бога неси чак толкова красива какво като си излязлана снимката приличаш на палячо има по готини от теб момичета не желая повече да те виждам на екрана

Анонимен
Анонимен
24.09.2013 11:20 11:20

хасково желеково

дом
дом
22.10.2013 10:16 10:16

хасково дом 40

Back to top button