След градушките: Отчетът на агенцията – 416 изстреляни ракети вчера

Хасково

416 ракети са изтреляли вчера от Регионалната дирекция „Борба с градушките“ в Хасково, съобщават от там. В продължение на 4 часа били обработени 5 градоопасни клетки.

Въпреки това вчера на много места в региона валя градушка. Най-силна и с големината на яйце тя беше в района на Минерални бани. От Агенцията обясняват, че курортното селище всъщност не влиза в защитаваната зона. В нея обаче са райони от общините Хасково, Димитровград, Любимец и Харманли, където също падна град. Засегнатите площи ще бъдат обследвани съвместно с Областната дирекция „Земеделие“, уточняват от „Борба с градушките“.

Градовият облак е бил с готов формиран град, попадайки в обсега на ракетните площадки, което е довело до градушката в община Минерални бани. Черното ядро на облака, което се вижда на картата, е градушката, а с черните линии е дадена защитаваната територия на Хасково. Изстреляните ракети довели до намаляване на размера на градовите зърна.

От старта на активния сезон по градозащита до момента от 27-те ракетни площадки в Хасковска област са проведени 10 въздействия върху 51 облачни градоопасни клетки. Изстреляни са 1 004 ракети, уточняват от Агенцията.

Haskovo.info припомня, че вчера една от ракетите е паднала пред стадиона в Харманли и се е взривила на асфалта.

Силна градушка с големина на орех удари Минерални бани – ВИДЕО

Противоградна ракета падна пред стадиона в Харманли

2 коментара

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.