Преглеждат със специализиран автомобил по селата в Димитровградско

Регион

Специализиран автомобил, оборудван с медицинска техника, вече преглежда хората в димитровградските села.

Днес прегледи бяха направени в село Добрич. Оборудването включва ултразвукова коремна сонда, отоскоп, телемедицински стетоскоп, екг-апарат с 12 канала, монитор за витални показатели, специализирана камера с вградена осветителна система, система за видеоконферетни разговори. За нуждите на МБАЛ „Св. Екатерина“ по проекта е закупен рентгенов апарат.

Прегледи

През март община Димитровград предложи да бъдат финансирани допълнителни дейности по проект „Интелигентна медицина – SMART MED“, свързани с разпространението на COVID-19. Ще бъдат закупени дихателен респиратор, стационарен диспенсър за дезинфекция, мобилен дигитален рентген, пациентски монитори за непрекъснато наблюдение, допълнително хардуерно и софтуерно оборудване за мобилната станция. Стойността на проекта е 242 993 евро.

Прегледи

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.