Хасково

Съдът върна на прокуратурата делото за близо 700 кг. хероин заради нарушения

Хасковският окръжен съд в разпоредително заседание прекрати съдебното производство и върна делото за близо 700 кг. хероин на прокуратурата, съобщават от ХОС.

Причината е допуснати неотстраними съществени процесуални нарушения. Те затрудняват правото на защита и най-вече правото на обвиняемите да разберат за какво престъпление са предадени на съд. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

Haskovo.info припомня, че обвинени за контрабандата на голямото количество дрога са двама ирански шофьори – Вахид Хашеми и Мохаммадали Пур. Хероинът беше открит в техните камиони на ГКПП „Капитан Андреево“ на 27 и 28 септември 2018 г.

Дрогата беше скрита в строителни плоскости и не беше засечена от рентгена на митниците, а беше открита при физическа проверка. Хероинът е пътувал от Иран за Австрия като от завода са тръгнали 3 камиона, но в последния дрога не е открита. Самите обвиняеми твърдят, че не са знаели, че в камионите им са скрити наркотици.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button