Деца с голяма рисунка на „Ямача“, съдбата на парка влиза в общинския съвет

Хасково

Четвърти протест „Да спасим парк Ямача“ се проведе тази вечер край стадион „Хасково“.

Този път деца рисуваха, вдъхновени от свежестта на парка. След това голямата рисунка трябваше да бъде изложена на оградата на стадиона.

Организаторът на протеста актьорът Янко Митев каза, че сега вече се чака решение на общинския съвет за назначаването на трима независими оценители. Те трябва да оценят парцелите, върху които попадат спортните игрища до стадиона. Както Haskovo.info писа, след разговори в общината стана ясно, че собственикът на парцелите е готов да ги продаде на общината с условието там да не се строи и те да се използват за спорт, както е досега.

По думите на Митев общинските съветници трябва да решат как да се откупят парцелите, колко време да се изплащат, да се тегли ли заем, възможна ли е концесия.

Следващият четвъртък протест няма да има, а в петък част от протестиращите мислят да отидат на важната сесия на общинския съвет.

2 коментара

  • Гнусно е да се използват деца за протести за да си продадеш имотите за 3 милиона на Общината. Кой плаща материалите за рисуване? Кой?

  • Фарук ти си абсолютно гнусна свиня! Материалите ги плащаме ние от джоба си! И не сме използвали децата за целите си ! Те чисто и просто рисуваха в парка! Тъп си като …

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.