Съдът отново не пусна от ареста момчето, обвинено за убийството в Александрово

Хасково

Хасковският окръжен съд не уважи молбата за по-лека мярка от защитника на 14-годишното момче, задържано за убийството 61-годишния Димо Димчев в село Александрово, съобщават от ХОС.

Сред мотивите на съда са, че има опасност момчето да се укрие. От друга страна разследването е в крайната си фаза и предстои приключването му, поради което искането за изменение на мярката се явява необосновано и от първоначалното й вземане не е изтекъл срок, който да надвишава предвидения в закона. Също така с молбата не се сочат доказателства, които да предполагат вземане на друга мярка за неотклонение.

Така съдът оставя момчето в ареста. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд. Това е негова поредна молба да излезе от ареста.

Haskovo.info припомня, че момчето беше задържано от съда в края на ноември миналата година. За убийството беше хванато и 13-годишно дете, но то беше освободено, защото е малолетно и не може да бъде съдено. За него беше поискано наказание изпращане в интернат.

Един коментар по “Съдът отново не пусна от ареста момчето, обвинено за убийството в Александрово

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.