Хасково

Монтираха люлките-везни с ударопоглъщаща настилка в Хасково

Завърши монтажът на ударопоглъщащата настилка под комбинираните люлки-везни за деца с увреждания. Те се намират в Градската градина и в парка на бул. „България“ 59 в Хасково, съобщават от общината.

В понеделник предстои съоръженията да бъдат сертифицирани и едва тогава ще бъдат разрешени за ползване от децата. На място са поставени предупредителни табели и ограждащи ленти. Община Хасково моли родителите и децата да не използват люлките през почивните дни. Люлките-везни са поставени в достъпна среда и са съобразени с изискванията на производителите на специализирани помощни средства за деца и лица с увреждания.

Люлки

Община Хасково е първата в България, която финансира със собствени средства съоръжения за игра на деца с двигателни проблеми. Във всички други общини, където са монтирани такива уреди, финансирането е от спонсори и благотворителни кампании, организирани по проекта „Различните деца на България“. Поставянето на тези съоръжения е изпълнен ангажимент от кмета Станислав Дечев, поет пред родителите на деца с увреждания по време на обсъждането на Бюджет 2020.

Люлки

Двете комбинирани люлки са на стойност е 10 824 лева. Съоръженията се монтират върху бетонен фундамент, който е направен по задание от „Екопрогрес“. След монтажа на специалната настилка от фирмата дариха две пейки за социални институции в Хасково. Първата изненада екипа на Дневния център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства, а втората – по волята на дарителя, отиде при екипа на Новото преходно жилище за деца от 15 до 18-годишна възраст.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
случаен минувач
случаен минувач
12.06.2020 20:42 20:42

Ами дано да оцелее поне тая в Градската градина, защото другата със сигурност няма да я бъде много скоро. Днес след обед минах през тази площадка и имаше десетина момчета на около 13- 14 години, които играеха там. От двете страни на люлката се бяха качили по 3 момчета и такова праскане и чукане беше на люлката, че до понеделник ако се запази пак добре. Ама управляващите в общината да си се оправят, мен не ме засяга.

Back to top button