С 2.6 млн. лв. възстановяват проводимостта на река Хасковска

Хасково

Обществена поръчка за реконструкция на корекцията и възстановяване на проводимостта на река Хасковска обявиха от община Хасково.

Става въпрос за участък с дължина 1.2 км. от моста на улица „19-ти февруари“ на запад срещу течението до края на регулационната граница на Хасково. Целта е повишаване на проводимостта на реката и избягване на наводнения, каквито ставаха през годините.

Строителството ще се извършва съгласно одобрен и оценен инвестиционен проект. Той се състои от няколко части: хидротехническа, конструктивна, геодезия, хидроложки доклад, план за безопасност и здраве, план за управление на строителните отпадъци. За обекта е издадено строително разрешително на 27 март.

Прогнозната стойност на поръчката е 2 640 000 лв. без ДДС. Работата трябва да завърши за 200 дни. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 7 юли.

5 коментара

  • Пак ще се краде!Какви са тези милиони за този ручей! Мама ви да е.а мръсна да е.ба!

  • Да ги искат от Гонзо/ Космонавта или както там се казваше, дето покри реката…
    Сумати пакости направи и маса фирми изгони. Сега нали продаде хотелът, може да отпусне и за РЕЧНОТО корито. Нарочно с главни. Това е река, а река не се покрива !!!

  • Не ги интересуват важните проблеми а търсят откъде да си вземат процента. По цялата верига.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.