Мария постигна три шестици на матурите

Регион

Абитуриентката от ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград Мария Вълкова изкара три отлични оценки на държавните зрелостни изпити. Резултатите от матурите излязоха късно вчера.

Мария има 5.95 на матурата по Български език и литература, 6 по английски език и се яви на трета матура по свое желание – по биология, на която също има 6. Оценките от дипломата й са само шестици.

Отличничката разказа пред Haskovo.info, че е очаквала да се представи силно на матурите, защото се е готвила много упорито. Тя е решила да се яви и на биология, защото това също й е любим предмет.

Мария иска да следва Английска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Тази година, заради пандемията от коронавируса, приемът е с оценката от матурата, така че димитровградчанката ще следва желаната специалност.

От ПМГ се похвалиха и с още три пълни шестици. Те са на Гергана Гочева по математика, Константина Георгиева – английски език и Габриела Иванова – биология. Радостното е и, че няма двойки.

От Регионалното управление на образованието в Хасково съобщиха за Haskovo.info, че обобщение на резултатите от матурите в областта ще бъде направено през следващата седмица.

ПМГ

5 коментара

  • Отлично Мария! Браво на родителите! Браво на учителите! Напред и само напред.

  • три 6 по най-лесните предмети.Ей сега като дойде математиката оценката няма да е 6

  • Лесни, лесни, ама колко пълни шестици има по български? На пръсти се броят! И от 5,90 нагоре не са много. За английския знам, те от майчината утроба ходят на английски.
    Де гиди комплекси…
    А успехът по български пада. Което никак не говори добре за нас самите.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.