Хасково

Цялата област почете годишнината от обесването на Левски

Честването в Хасково137-та годишнина от обесването на Васил Левски бе отбелязана днес в Хасково. Стотици граждани, общественици, културни дейци и политици поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски в двора на едноименното училище и почетоха с едноминутно мълчение паметта на Апостола на свободата.

Актьорът Стефан Цирков  и директорът на регионална библиотека „Христо Смирненски“ Тонка Койчева прочетоха слова връщащи в мразовития февруарски ден от 1873 г., когато Левски увисва на бесилото.

В село Долно Големанци ученици от ОУ „Христо Ботев“ също отбелязаха годишнината от обесването на Апостола. Те представиха доклад, рецитираха стихотворения и пяха песни. 

Паметният ден бе отбелязан тържествено и в Димитровград. Там бе отслужена заупокойна панихида и се състоя поклонение пред паметника на Левски под звуците на духовия оркестър на града.

Шествието Шествието
Венци Хората
Деца поднасят цветя на паметника в Хасково

Деца поднасят цветя на паметника в Хасково

Децата от село Долно Големанци

Децата от село Долно Големанци

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
....
....
19.02.2010 14:26 14:26

palna gavra ….

Back to top button