Регион

„Подари усмивка“ с поредна подкрепа в помощ на засегнати от COVID-19

Сдружение „Подари усмивка“ в Димитровград е сред първите четири организации, одобрени за финансиране от Програма ИРИС.

Програмата е създадена по инициатива на Български дарителски форум, Национална мрежа за децата и Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Тя подкрепя проекти на граждански организации, читалища и инициативни групи в помощ на засегнати от COVID-19 уязвими деца и техните семейства. Подкрепа на засегнатите от COVID-19, гарантиране на задоволяването на основните им потребности, както и намаляване на опасността от раздяла между деца и родители са сред основните приоритети.

До края на годината програмата ще предостави финансов ресурс на обща стойност 620 000 лева като спешна помощ за мерки за запазване на семействата в условия на пандемия и икономическа криза.

Както Haskovo.info писа, димитровградското сдружение получи подкрепа за работата си в полза на рискови групи и от Фонд „Обединени срещу COVID-19“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button