Хасково

Депутатите от ГЕРБ – Хасково със сигнал до прокуратурата заради изказване на Нинова за водата – ВИДЕО

Народните представители от ГЕРБ – Хасково внасят сигнал до Главния прокурор за проверка на изявления на председателя на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, съобщават от партията.

Поводът за реакцията на Евгения Ангелова, Георги Станков и Митко Полихронов е изказване на лидера на БСП по повод водата в Хасково. В парламента Нинова е поискала изслушване на екоминистъра Емил Димитров. „В Хасково и в много други градове водата е опасна за здравето на хората от години“, посочва в мотивите си Нинова.

Хасковските депутати дадоха брифинг в парламента. „Вече няколко пъти Корнелия Нинова изрича неистини от най-високата трибуна – тази на Народното събрание. Водата в Хасково е разрешена за ползване от 18 май 2020 година със заповед на директора РЗИ – Хасково“, заявява Евгения Ангелова, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.  Тя уточнява, че когато лидер на голяма политическа сила застане на най-високата трибуна и говори неистини, това е притеснително. „Когато в петък, в декларация на Парламентарната група Нинова изрече това, ние приехме, че тя може би не е разбрала. Но когато и днес отново повтори същото, решихме, че е моментът да предприемем действия. Затова ще поискаме в сигнала си Главният прокурор да провери действията на Нинова – дали те са законосъобразни, дали има всяване на страх и паника, дали това касае националната сигурност и се надяваме това разследване да доведе до успокоение на хората и да стане ясно, че водата в Хасково е годна за пиене“, завършва Ангелова.

Хасковските депутати от ГЕРБ щели да поканят и останалите народни представители от Хасковския избирателен район да подкрепят искането им за проверка на думите на Корнелия Нинова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Roger
Roger
17.06.2020 19:24 19:24

Приключихте, крадливи герберасти.

123
123
17.06.2020 19:41 19:41

Алфа активността в нормата ли е ? депутати от ГЕРБ.

Пиещ водка
Пиещ водка
17.06.2020 22:15 22:15

Ти ма Евгенийо, пиеш ли хасковската вода като си от Хасково? А, твоите родители, роднини, приятели, и партийни другари пият ли я??? Не я пият и циганите от Република, не я пие и вечно веселия клошар Юри.

Back to top button