Хасково

КАТ с нова акция срещу неправилното пресичане и мотопедисти без книжка

Пътните полицаи стартират от днес нова операция, която ще продължи до 25 юни, съобщават от Областната дирекция на МВР – Хасково.

Ще се следи за недопускане на пресичането от пешеходци на нерегламентирани места или при забранителен сигнал на светофарната уредба. Контрол ще има и за управлението на мотопеди и други видове превозни средства, за които се изисква правоспособност съгласно Закона за движението по пътищата с акцент върху ненавършили 18 години неправоспособни водачи.

Ще се следи както за недопускане и отнемане предимството на пешеходци, така и за управление на автомобили без използването на обезопасителен колани и мотоциклети без предпазна каска. Пътните полицаи ще санкционират и при неизползване на светлоотразителна жилетка от велосипедистите извън населените места, през нощта и при намалена видимост, както и при управление на технически неизправни велосипеди.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
рофинка
рофинка
18.06.2020 14:26 14:26

за педаловрътковци по тротоара няма ли да следят, много нагли станаха тези миризливковци.

иван
иван
18.06.2020 16:14 16:14

много е интересно с тези акции … аз си мислех, че целогодишно следят за спазването на закона, а то си имало само определени акции за определени нарушения. Какво правят когато няма акции ….

Back to top button