Регион

Окончателно оставиха в ареста момчето, обвинено за убийството в Александрово

Пловдивският апелативен съд остави без уважение жалбата на момчето, обвинено за убийството в хасковското село Александрово и потвърди мярката му за неотклонение „задържане под стража“, наложена от Хасковския окръжен съд.

Това беше поредна молба на момчето да излезе от ареста. Апелативният съд прецени, че не са налице нови обстоятелства, които да разколебават обоснованото предположение, че той е съпричастен към извършване на престъплението. Този извод се прави въз основа на проведените разпити на обвиняемия, в които е направил частични самопризнания, съдебно-медицинска и психиатрична експертиза. Съдът приема, че за момчето продължава да съществува риск от укриване при по-лека мярка за неотклонение. Определението е окончателно, допълват от съда.

Haskovo.info припомня, че момчето на 14 г. беше задържано от съда в края на ноември миналата година. За убийството на 61-годишния Димо Димчев беше хванато и 13-годишно дете, но то беше освободено, защото е малолетно и не може да бъде съдено. За него беше поискано наказание изпращане в интернат.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button