90% от фирмите в Хасковско вече обявиха доходите си пред НАП

Хасково

90% от фирмите в Хасковска област, плащащи корпоративен данък, са обявили приходите, съобщават от офиса на НАП в Хасково.

Това става 12 дни преди крайния срок, който изтича на 30 юни. В същия срок се декларират и плащат: данъка върху разходите, данъка върху приходите на бюджетните предприятия, данъка върху приходите от помощни и спомагателни дейности по смисъла на Закона за хазарта, както и данъка върху дейността от опериране на кораби.

Също до края на този месец бе удължен срокът за деклариране и внасяне на окончателните социални и здравни осигурителни вноски за лицата, извършващи дейност като еднолични търговци, както и за земеделските стопани, избрали да се облагат като ЕТ. Заедно с годишната си данъчна декларация, до 30 юни те трябва да подадат и декларация образец № 6 с общия размер на дължимите за предходната година осигурителни вноски.

Подаването на данъчни и осигурителни декларации и документи, както и плащания към бюджета, се извършват онлайн с персонален идентификационен код на НАП за физически лица или квалифициран електронен подпис.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.