Отсъствие на подсъдим отложи делото за обира на хасковската поща

Хасково

Днес не беше даден ход на делото за обира на хасковската поща, съобщават от окръжния съд.

Причинате е неявяването на единия от тримата подсъдими – Димитър Димитров. Той е изпратил молба, в която се казва, че не може да се яви, поради влошеното му здравословно състояние. Тя е придружена с медицинска документация.

За съдебното заседание се явиха другите двама подсъдими – Красен Кънчев и Тихомир Мавродиев, заедно със своите защитници. Делото е отложено за 3 юли.

Haskovo.info припомня, че обирът беше извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016 г., когато група маскирани мъже проникна в сградата на Областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя. Като на филм маскираните за минути, проникнаха в трезора на пощата и чрез металорежещи машини отвориха три масивни метални каси, откъдето взеха 1 832 700 лв. и след това избягаха с предварително подготвени автомобили и маршрути.

Кънчев е обвинен като извършител, а Димитров и Мавродиев – като помагачи.

Един коментар по “Отсъствие на подсъдим отложи делото за обира на хасковската поща

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.