Хасково

Предлагат SMS паркиране и електронни талони в хасковската синя зона

Да бъде въведено SMS паркиране и електронни талони в синята зона в Хасково предлага кметът Станислав Дечев с докладна за юнската сесия на общинския съвет.

За целта ще бъде изменена и допълнена Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване безопасността на движение на територията на община Хасково. Това става след предложение от управителя на Тролейбусен транспорт. За по-ефективната експлоатация на зоните за платено паркиране се предлага ползването на паркомясто да може да се заплати чрез изпращане на SMS или чрез закупуване на електронен талон през приложение на телефона. Останалите варианти са предварително закупуване на талон за паркиране за 1 час, закупуване на талон от паркоавтомат за 1 час. С новите възможност за плащане ще се въведе автоматично удължаване на времето за паркиране.

В докладната се казва, че при въвеждането на SMS системата първоначално не се изисква финансова инвестиция. Софтуерът, необходим за тези електронни талони и SMS паркиране е наличен. След сключване на договора и генериране на средства, на фирмата, обслужваща приложението се заплаща такса.

Автоматизирането на процеса ще доведе до оптимизация на персонала и съответно намаляване на разходите за работни заплати и социални осигуровки. Така вярно, точно и безпристрастно ще се отчитат продажбите. Намаляват се разходите за отпечатване на талони. При въвеждане на електробусите в експлоатация ще се разкрият нови места и работещите в синята зона ще бъдат пренасочени към тях. Като цяло се очаква увеличение на печалбата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
VALERI
VALERI
18.06.2020 19:53 19:53

Segashnite sini parkomestra niakoga biaha zabraneni za spirane,niakoi moje li da obiasni na kakvo zakonovo osnovanie palnim gushite na niakogo ili viarvate che vsichko se otchita pravilno.

Иван Юлиев Хаджииванджиев
Иван Юлиев Хаджииванджиев
18.06.2020 23:17 23:17

👏 Най – сетне. Хората които работят на паркингите задължително трябва да не се съкращават. Да ги насочат към друга дейност.

Родопски джентълмен
Родопски джентълмен
19.06.2020 8:46 8:46

Въпреки многото скоби пак няма контрол, за пример давам улица Пирин, до бившата Райфайзен банк, там има няколко забранени за паркиране места, означени са със знак на хасфалта, въпреки това си спират коли, а служителите на синя зона се правят че не са ги видели, докога?

Back to top button