Изграждат над 40 км нови електропроводи и 19 трафопоста в Хасковско

Хасково

10.7 км нови електропроводи средно напрежение, 30.9 км нови електропроводи ниско напрежение и 19 трафопоста ще бъдат изградени в Хасковска област. Продължава и изграждането на системата за дистанционно отчитане на битови електромери в областта.

Това е включено в инветиционната програма за 9.8 млн. лв. на EVN България за 2020 г. в Хасковска област, съобщават от областна администрация. Днес областният управител Стефка Здравкова е провела регулярна среща с регионалния мениджър на EVN Робърт Дик и заместник-председателя на Съвета на директорите на дружеството Калина Трифонова.

Среща

От електроразпределителя са отчели работата на екипите по време на извънредното положение. Компанията е организирала дейността си съобразно всички противоепидемични мерки и не е прекъсвала работа в този период. Дружеството не е прекъсвало електрозахранването на битови клиенти поради неплащане, а до 30 юни всички планови прекъсвания се извършват след 13:30 ч., за да не се смущава образователният процес.

От EBN са информирали, че предстои да бъде създадена информационна кампания, която да даде разяснение относно либерализацията на пазара и излизането на всички небитови клиенти на свободния пазар. Ще се информира относно характеристиките, процедурите и участниците на свободния пазар, както и изборът на нов доставчик и договаряне на търговски условия. Трифонова е уточнила, че при приемане на промените предвидени в закона за енергетиката небитовите потребители, които нямат подписан договор с доставчик, няма да останат без ток, а ще се снабдяват от EVN ЕС в качеството му на търговец.

EVN продължава изпълнението на проект за дуално обучение и производствена практика в партньорство с училища в страната. Областният управител е предложил съдействие относно развитието му в област Хасково. Тя е заявила, че в Хасковско има добри практики, свързани с дуалното образование, които биха могли да служат като основа за включване на паралелки на някои от профилираните гимназии.

Вашият коментар


Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.