Регион

4 спрени от движение коли на границата за два дни

4 автомобила вече са спрени от движение на ГКПП „Капитан Андреево“ заради неплатени глоби от собствениците им.

Haskovo.info припомня, че преди ден на пункта стартира пробно системата за неплатени глоби. Пробно проверките ще продължат до 30 юни.

Освен спрените от движение коли, за последните два дни са връчени 123 електронни фиша на стойност над 14 000 лв., съставени са 45 акта, а платените глоби на място са 133 за над 8 000 лв.

Акция

Всички водачи с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните. Шофьорите, на които за първи път се връчват наказателни постановления имат право да продължат пътуването си и да направят плащане до 14 дни. А тези, които имат влезли в сила глоби трябва да заплатят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. Глобите могат да се заплатят на място чрез инсталиран на пункта постерминал, което се отразява веднага в системата на МВР. Шофьорите с неплатени глоби имат на разположение 2 часа да организират плащането си. Толкова е и времето в което те могат да преместят на удобно за тях място спрения им от движение автомобил. След това те могат да продължат пътя си.

Ще се проверяват и пътниците в автомобилите и автобусите. На тях също ще им бъдат връчвани фишове и актове, ако имат такива.

Преди отпътуване, гражданите могат да проверят за невръчени глоби в Паспортна служба в Хасково или в сайта на МВР в портала за електронни административни услуги.

Засега движението през „Капитан Андреево“ не е много натоварено, но през следващите дни са възможни струпвания, каквито днес вече има на ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Маказа“ заради въведените по-строги мерки от гръцка страна.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
19.06.2020 20:10 20:10

Вие.си.правите.какво.искате.как.може.да.спирате.колите.от.движение..нали..колата..си..има.винетка..преглед..застраховка….колко.наказания..за..едно..провинение…намерете..други.начини..да.си..събирате..глобите..а..не.на..границата…

.
.
22.06.2020 8:34 8:34

Потърпевшите да си търсят правата…

Back to top button