Регион

Златни накити за 142 000 лв. откриха в чорапите на пътник и в кола на границата

1.851 кг. контрабандни златни накити на стойност 142 000 лв. са открити при проверка на лек автомобил, влизащ от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Колата е с румънска регистрация, в който пътували шофьорът и двамата му спътници, турски граждани. При личен преглед на един от пътниците, в чорапите му са открити полиетиленови пликове със злато. След проверка на автомобила във фабрична кухина над задния ляв калник са открити два пакета, съдържащи общо 540 пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 58 гривни с червен конец и златни орнаменти.

Според направената от вещото лице експертиза, по-голяма част от откритите изделия са от 14-каратово злато. Три синджира, пръстен и обеци са от 18-каратово злато, инкрустирани с естествен камък.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под наблюдението на Окръжна прокуратура-Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button